Za doping vylúčili z londýnskych hier11 športovcov

13.08.2012 Celý región

Londýn 13. augusta (TASR) - Jedenásť športovcov vylúčili pre doping z olympijských hier v Londýne do začiatku posledného súťažného dňa.

Prvým dopingovým hriešnikom bol albánsky vzpierač Hysen Pulaku, ktorý mal pozitívny nález na steroid stanozolol počas mimosúťažnej kontroly 23. júla. Okrem neho mali pozitívny nález aj grécky výškar Dimitris Chondrokoukis, americký džudista Nick Delpopolo, ruská cyklistka Victoria Baranovová či kolumbijský bežec Diego Palomeque.

Podozrenia z dopingu sa objavili aj v súvislosti s čínskou plavkyňou Š'wen Je, ktorá vytvorila nový svetový rekord v polohovke. Akékoľvek dohady o užití zakázaných látok však odmietla.

Hovorca Medzinárodného olympijského výboru Mark Adams v sobotu uviedol, že deň pred ukončením olympijských hier, športovci podstúpili 4686 antidopingových testov, z toho bolo 3729 vzoriek moču a 957 odberov krvi.

Všetky vzorky moču a krvi, ktoré odobrali na londýnskych hrách, budú laboranti testovať v laboratóriu v Harlowe vo východnom Londýne a zostanú tam uložené osem rokov.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región